De techniek nader belicht

Lantaarnpalen staan in de openbare ruimte. Maar ondanks dat er een hoop mensen elke dag onderdoor of langs lopen sta je er niet bij stil dat elke lantaarnpaal toch een stukje techniek is. Lantaarnpalen gaan in de avond aan, en als dat gebeurt, vraag je je dan wel eens af wat voor lamp er nou inzit? En de lamp kan niet zomaar op het stroomnet worden aangesloten. Er moet een speciale voorschakeltechniek worden toegepast om de lamp te kunnen doen ontbranden. Of misschien vraag je je wel af, wat zorgt er eigenlijk voor dat de lantaarnpalen aan en weer uit gaan?


In dit gedeelte van de site ga ik hier dieper op in. Alles komt hier aan bod, van de lichtbronnen tot het ontleden daarvan. Ook de armatuur ontkomt niet aan een complete ontleding. En uiteraard de masten en de verdere, achterliggende techniek. Immers, een lantaarnpaal plaatsen is één ding, maar als er geen kabeltje naartoe wordt gelegd zal er toch bar weinig gaan branden.


Het menu links maakt je nader wegwijs in de verschillende onderwerpen.


Indien je naar informatie op zoek bent en je kunt het hier niet vinden? Schroom dan niet en laat het me weten. Misschien kan ik een antwoord geven op je vraag. Ook kun je natuurlijk contact met mij opnemen als je gewoon wat extra uitleg wilt hebben over een bepaald onderwerp.