Lantaarnpalen

Lantaarnpalen heb je in diverse soorten en maten. Sommige situaties vragen om bijzondere exemplaren, die bepalend zijn voor de sfeer op straat. Niet alleen de sfeer, maar ook een verkeerssituatie kan extra aandacht nodig maken, bijvoorbeeld een oversteekplaats voor voetgangers. Soms worden hier speciale masten voor gefabriceerd.


Een paal plaatsen alléén heeft geen nut, daar moet ook een armatuur op komen, anders heb je geen licht. Je hebt diverse soorten en merken armaturen. Groot, klein, met een groot of klein lampwattage. Functioneel of decoratief. Altijd al eens afgevraagd wat voor merk en type armatuur al jaar in en jaar uit je straat verlicht?


Als de lantaarnpalen eenmaal geplaatst zijn hebben ze niet het eeuwige leven, ze moeten ooit vervangen worden: de mast, de armatuur of misschien zelfs beide. Hoe gaat het vervangen van deze zaken in zijn werk en hoe reageert het overige verkeer hierop?


Al deze vragen en nog veel meer zaken worden in deze rubriek behandeld. Klik in het linker menu op het onderwerp waar je informatie over wilt hebben.